Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

De inbakerslaapzak:

Comfortabel en veilig slapen in de cocoon


Laat je kleintje optimaal comfortabel en veilig slapen in de cocoon. Deze inbakerslaapzak is dé oplossing om je baby snel weer te laten ontspannen en geleidelijk af te bouwen van het inbakeren. Onze inbakerslaapzakken zijn gemaakt van de zachtste materialen en je shopt ze met de leukste printjes voor een perfecte match met de rest van de babykamer.

Waarom zou je de cocoon gebruiken?

De cocoon is een uniek product dat de eigenschappen van zowel een slaapzak als een inbakerdoek combineert. Hierdoor biedt het jouw kleintje het beste van beide werelden: comfort en veiligheid tijdens het slapen. Met de cocoon creëer je eenvoudig een gevoel van geborgenheid voor je kindje, zonder dat het volledig ingebakerd hoeft te zijn. Bovendien is het een handig hulpmiddel om je baby snel weer te laten ontspannen en rustig te laten worden.

Wanneer gebruik je de cocoon?

Voor ouders die op zoek zijn naar een manier om geleidelijk af te bouwen van het inbakeren, is de cocoon een uitstekende keuze. Het biedt de mogelijkheid om jouw kindje rustig te laten wennen aan slapen zonder volledig ingebakerd te zijn. Zodra je kleintje (meestal rond de 6 maanden) kan omrollen, is het namelijk belangrijk om direct te stoppen met inbakeren, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Het is daarom handig om op tijd te beginnen met het ontwennen van inbakeren en hiervoor is de cocoon een zeer geschikt hulpmiddel. Jouw kindje zal in de cocoon nog steeds het geborgen gevoel ervaren, maar zodra hij of zij de eerste signalen vertoont van kunnen omrollen, moet de baby zijn of haar armpjes vrij kunnen bewegen buiten de cocoon (dus de drukknoopjes voor de armpjes openen). Hierdoor kan je kleintje nu vrij bewegen met zijn of haar armen en die eventueel gebruiken om terug te rollen. Na de inbakerfase, kan de cocoon dus gebruikt worden als slaapzak. Maar voor veilig gebruik is het dus erg belangrijk dat zodra jouw baby zich kan omrollen, de armpjes zich vrij kunnen bewegen.

Ontdek de veelzijdigheid van onze inbakerslaapzak

  1. Dankzij de lange rits, kun je de cocoon makkelijk aan- en uittrekken.

  2. Als je kindje nog niet in staat is om zich om te rollen, kun je de cocoon in de eerste periode met de drukknoopjes dicht gebruiken. Dit zorgt voor een veilig en geborgen gevoel en kan ook helpen bij het afwennen van het inbakeren.

  3. Zodra jouw kindje de eerste signalen vertoont van kunnen omrollen, moet de baby zijn of haar armpjes vrij kunnen bewegen buiten de cocoon en de drukknoopjes voor de armpjes moeten open.

  4. Dankzij de drukknoopjes kun je de cocoon eenvoudig omvormen tot een slaapzak, zodat je kindje veilig kan slapen zodra hij of zij kan omrollen.


Veiligheid voor jouw kleintje

  • Gebruik de cocoon niet als het hoofdje van de baby door de nekopening past.

  • Zodra de baby de eerste signalen vertoont van kunnen omrollen, mag de cocoon alleen gebruikt worden als de baby zijn of haar armpjes vrij kan bewegen buiten de cocoon (dus de drukknoopjes voor de armpjes openen).

  • Gebruik de cocoon niet samen met andere bedartikelen (bijvoorbeeld een dekbed).

  • Omdat elke baby anders kan reageren op toedekken en kleding, is het belangrijk om het comfort goed te blijven controleren aan hals en voetjes (huid mag niet klam en/of koud aanvoelen).

Meyco groeit met je mee

Op de wereld is alles nieuw voor je baby. Al die indrukken kunnen behoorlijk vermoeiend zijn en daarom is het niet zo gek dat baby’tjes veel slapen. Naast het verwerken van prikkels hebben baby’s, peuters en kleuters hun slaap ook hard nodig om te kunnen groeien. Tijdens de diepe slaapfase worden groeihormonen aangemaakt. De juiste slaapuitrusting maakt veel verschil voor een goede nachtrust. Als je kindje zich comfortabel voelt, is ontspannen veel makkelijker. En precies dat is nodig om lekker in slaap te kunnen vallen.

Baby’s brengen de eerste tijd van hun leventje vooral slapend door en naar mate ze ouder worden blijft slapen een heel belangrijk onderdeel van hun bestaan. Meyco helpt jullie als (aanstaande) ouders om naar eigen stijl de fijnste producten te selecteren om je kleintje thuis en onderweg met alle liefde te kunnen laten slapen en verzorgen. Wij bieden aan wat jouw kleine dromer in elke fase nodig heeft. Met ons ruime assortiment van bed aankleding tot aan slaaptextiel voor de allerbeste prijs, maak je altijd de juiste keuze. Vanaf de geboorte tot aan de kleutertijd.