Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

Cool for the summer

hoe hou je de babykamer koel?


Tijdens de hete zomerdagen is het altijd een strijd om jezelf en het huis koel te houden. Met een baby is het erg belangrijk dat de babykamer én jouw kindje beiden koel blijven. Daarom geven we je een aantal tips hoe je dit het beste kan aanpakken.

De tempratuur van de babykamer

Als je kindje jonger is dan twee maanden, moet de babykamer rond de 20 graden zijn. Na twee maanden mag de tempratuur tussen de 15 en 18 graden zijn. Dit lijkt koud, maar zo voorkom je dat je kindje erg gaat zweten. Baby’s kunnen nog niet goed hun eigen tempratuur reguleren, daarom moet je hier als ouder goed op letten. 

Zorg ervoor dat je de kamer goed kan ventileren. Zet ’s ochtends de ramen en deuren tegen elkaar open, maar doe deze weer dicht als het buiten te warm wordt en doe de zonwering naar beneden. Laat de ventilatieroosters wel open staan, dit zorgt binnen voor frisse lucht. In de nacht mogen alle ramen weer opengezet worden, zodat de kamers weer heerlijk kunnen afkoelen.


Zomerproof babytextiel voor jouw kleintje

Je baby kan het beste slaapzakken dragen die gemaakt zijn van katoen. Deze stof ademt lekker door als het warm is en neemt vocht goed op. Bekijk onze katoenen zomerslaapzakjes in mooie uni kleuren of met leuke printjes. 

Onze hoeslakens zijn gemaakt van 100% jersey katoen. Dit is niet alleen lekker voor in de zomer, maar tijdens alle jaargetijden. Jersey katoen gaat lang mee en onze hoeslakens zijn er in allerlei leuke kleurtjes en maten verkrijgbaar.  Ook voor dekentjes kan je kiezen voor katoen, maar ook voor hydrofiele en wollen dekentjes zijn fijn. Stoffen zoals velvet, teddy en fleece kun je in de zomer beter mijden, want die zijn dan te warm en ademen minder goed.


TOG waarde

Als je op zoekt gaat naar passende slaapzakken of dekens voor in de zomer, let dan goed op de TOG waarde van een product. De TOG waarde geeft aan wat je jouw kindje het beste kan aandoen. Deze waarde ligt tussen de 0 en de 4; hoe hoger de TOG, hoe warmer de slaapzak of een deken is. 

Als de TOG waarde boven de 4 komt, is er kans op warmtestuwing. Dit betekent dat er meer warmte wordt geproduceerd dan er wordt afgevoerd. Hierom is het verstandig om je kindje in ademende stoffen te kleden, zoals katoen en wol. Lees hier meer over de TOG waarde.

Koele tips:

  • Koop een thermometer om de tempratuur in de babykamer te checken, zo weet je altijd hoe warm het in de omgeving is; 
  • Mocht de kamer te warm zijn, dan kan je eventjes een ventilator neerzetten om de kamer af te koelen, maar richt de blazende lucht niet direct op jouw kindje 
  • Zet flesjes met koud- of ijswater voor de ventilator, zo blaast de ventilator extra koude lucht rond 
  • Zet je in de ochtend de ramen open? Zorg ervoor dat jouw baby niet in de tocht ligt 
  • Is het toch te warm op de babykamer? Verplaats het bedje van jouw kindje tijdelijk even of zet het campingbedje in de koelste ruimte van het huis en laat jouw kindje daar slapen. Zo kan hij of zij rustig doorslapen; 
  • Gebruik alleen katoenen beddengoed, katoen ademt goed en neemt vocht goed op. Gebruik liever geen waterdichte matrasbeschermers, daardoor krijgt jouw kindje het sneller warm 
  • Zorg ervoor dat er geen elektrische apparaten in de babykamer aan staan, deze apparaten stralen warmte uit en kunnen de kamer onnodig nóg warmer maken

Sweet dreams voor jullie allemaal en we wensen jullie
een heerlijke verkoelende zomer toe!

Alles om jouw kindje lekker te laten slapen

New
Wiegdeken bamboe Ajour - offwhite - 75x100cm

€ 32,95

%
Ledikant deken Romantic Flower - lilac - 100x150cm

€ 37,45 € 49,95

New
Wiegdeken Wafel Katoen - nature - 75x100cm

€ 29,95

New
Wiegdeken Wafel Teddy - greige - 75x100cm

€ 34,95

New
Wiegdeken Wafel Katoen - sand - 75x100cm

€ 29,95

%
Wiegdeken Louis - grey - 75x100cm

€ 18,85 € 26,95

%
SwaddleMeyco inbakerdoek Sea - multicolour - 4-6 maanden

€ 12,75 € 15,95

Wiegdeken Wafel Teddy - sand - 75x100cm

€ 34,95

%
Wiegdeken Knit Basic - soft yellow - 75x100cm

€ 16,75 € 23,95

New
%
SwaddleMeyco inbakerdoek Sea - multicolour - 0-3 maanden

€ 11,95 € 14,95

New