Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

TOG Waarde


Wat is TOG waarde?

De TOG waarde staat voor Thermal Overall Grade en is een cijfer dat de warmte weerstand en isolatie van babytextiel en beddengoed weerspiegelt. Met de TOG waarde kan je eenvoudiger inschatten wat je het beste kunt gebruiken in het babybedje, bijvoorbeeld een extra lakentje, het dekentje weghalen, wel of geen pyjama in de slaapzak.


Kies een slaapzak en bedtextiel

Met de TOG waarde kan je eenvoudiger inschatten wat je het beste kunt gebruiken in het babybed zodat je kindje het niet te warm of te koud heeft tijdens het slapen.

De TOG waarde is een technisch hulpmiddel dat de warmte weerstand en isolatie van babytextiel en beddengoed weerspiegelt. De TOG waarde wordt gemeten bij kamertemperatuur, en moet tussen de 0 en 4 liggen. Ligt de TOG waarde hoger dan 4 dan is er gevaar op warmtestuwing. De volgende tabel toont de algemene richtlijnen. De lichaamstemperatuur van de baby moet gecontroleerd worden en de kleding moet daaraan worden aangepast.

Hoe hoger de TOG, hoe warmer de slaapzak. Afhankelijk van de kamertemperatuur worden verschillende slaapzakken en verschillende soorten kleding aanbevolen voor een comfortabele en veilige slaaptemperatuur.

De volgende tabel toont de algemene richtlijn. Gebruik de tabel alleen als richtlijn, controleer altijd zelf of de baby het niet te warm of te koud heeft.

Betekent dit dat ik elk materiaal dekentje kan gebruiken, als het maar aan de juiste TOG waarde voldoet?

Nee. Belangrijk is nog steeds dat je kiest voor natuurlijke materialen zoals wol of katoen. Dit zorgt er namelijk voor dat je kindje naast veilig, ook comfortabel slaapt. Als je zelf een nacht onder een fleece-deken hebt geslapen is dat niet prettig, het ademt namelijk niet, waardoor je veel gaat zweten. Zelf zal je dit als onprettig ervaren, dus dat is het voor je kindje ook zeker. Materialen als wol en katoen ademen en zorgen ervoor dat je kindje niet gaat zweten. Materialen als teddy, velvet, fleece of microfiber zijn niet-natuurlijke materialen die zorgen dat je kindje minder comfortabel slaapt.

TOG waarde: 0.3

Bekijk hier alle slaapzakken met een TOG waarde van 0.3

TOG waarde: 0.5

Bekijk hier alle slaapzakken met een TOG waarde van 0.5

TOG waarde: 1.0

Bekijk hier alle slaapzakken met een TOG waarde van 1.0

TOG waarde 2.0

Bekijk hier alle slaapzakken met een TOG waarde van 2.0

TOG waarde 2.5

Bekijk hier alle slaapzakken met een TOG waarde van 2.5

TOG waarde 3.0

Bekijk hier alle slaapzakken met een TOG waarde van 3.0