Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

De wereld van morgen


Op het moment dat je een kindje op de wereld zet, word je vaak bewuster van het feit dat we zuinig moeten zijn op de aarde. Dat de vele verschillende productieprocessen hier niet bepaald aan meewerken, is vast niets nieuws voor je. Door bewuster bezig te zijn met het maken van duurzame keuzes kun je een groot verschil maken.

Zuinig zijn op je spullen: da's pas duurzaam

Sterke materialen die lang meegaan, zorgen ervoor dat we minder hoeven te produceren. En dát is weer goed voor de planeet. Draag je steentje bij door zuinig te zijn op je spullen. Door goed onderhoud gaan ze namelijk stukken langer mee.

We zetten een aantal basic voor je op een rijtje, waarmee je al snel veel verschil kunt maken: 

  • Gebruik niet te veel wasmiddel en was niet warmer dan 40 graden
  • Gooi niet alles na één keer gebruiken in de was, maar laat je spullen lekker doorwaaien in de wind aan de waslijn
  • Beperk het gebruik van de droger. Aan een waslijn droogt je was ook snel genoeg. Babytextiel is vaak lekker luchtig, waardoor het snel droogt aan de lucht.

Bijdragen aan de allermooiste wereld: geef je spullen een tweede leven

Wat doe jij met te kleine kleertjes of speelgoed waar niet meer naar wordt omgekeken? Veel ouders geven dit door aan broertjes of zusjes en daarna aan vrienden of vriendinnen met kleine(re) kindjes. Goed bezig! Hierdoor krijgen veel spullen die nog goed zijn een tweede of zelfs derde leven. 

Ben jij de laatste in het rijtje vrienden en heb je niemand meer om het aan door te geven? Doneer dan je spullen aan Stichting Babyspullen. Omdat elk kindje recht heeft op een goede start. 

Wist jij dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Stichting Babyspullen zet zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen in Nederland te verminderen. Of wil je jouw spullen graag doneren aan Stichting Babyspullen? 

Kijk op www.stichtingbabyspullen.nl voor meer informatie.