Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

Met je baby naar buiten in de winter

Een frisse neus, een warme baby!


Koning winter staat voor de deur. Dat betekent: kou! Gelukkig houdt niets jou tegen om er lekker op uit te gaan met je baby. Zelfs gure wind, lage temperaturen en regenbuien niet. Dat wordt dus gewoon samen een frisse neus halen. Met de juiste voorbereiding hou jij je kleintje heerlijk warm. Kwestie van goed inpakken en gaan!

Laag over laag

Is het buiten koud? Meerdere laagjes kleding houden je baby heerlijk warm. Makkelijk te onthouden: trek je baby hetzelfde aantal lagen aan als jij hebt, plus nog één laagje extra. Deze extra laag is bijvoorbeeld een deken of de stof van een draagzak. Gebruik het liefst katoen voor de onderste kledinglagen zoals het rompertje. Is het écht kkkoud? Kies dan voor wollen kleding voor de onderste lagen. Met Merino wol weet je zeker dat het niet kriebelt. Daarnaast zet je natuurlijk altijd een mutsje op en bedek je het nekje met een sjaal of hoge jas.


Bescherm het huidje

Het huidje van je baby is nog supergevoelig dus ook in de koudere maanden: smeren maar! Kies voor een vette babycreme, maar wel even opletten dat deze niet op waterbasis is. Dan kan de crème namelijk bevriezen. Gaat je baby in bad, doe dan vooral tijdens de koudere maanden wat babyolie in het water. Dat voorkomt dat het huidje van je baby uitdroogt.

Onmisbaar: een warme voetenzak

In de Maxi Cosi, autostoel of in de kinderwagen houdt een voetenzak je kleintje goed op temperatuur. Belangrijk, maar zeker bij pasgeborenen die hun lichaamstemperatuur nog niet zelf kunnen regelen. Een voetenzak houdt de wind tegen en de warmte binnen. Geen overbodige luxe: want jij bent in beweging terwijl je baby stil ligt, waardoor hij het veel sneller koud krijgt. Ken je de Meyco Baby voetenzakken al? Je gebruikt ze in de Maxi Cosi en in elke autostoel groep 0 met een drie- of vijfpuntsgordel. Daar kun je dus fijn mee vooruit. Ook zijn er voetenzakken speciaal voor de buggy. Aan alles is gedacht: zo maak je met drukknopen een warm mutsje en hebben de voetenzakken een rits om je kleintje er gemakkelijk in- en uit te halen. Ook handig wanneer je steeds van binnen naar buiten gaat zoals bij het winkelen. Onze favoriet voor dit najaar?


Niet te vergeten: een warme deken

Om je baby warm te houden is een (wikkel)deken altijd een goed idee. Perfect voor extra warmte en comfort. Een deken leg je snel even over je kindje wanneer hij het koud heeft. Te warm? De deken haal je even snel weer weg. Zorg dat je er steeds eentje extra bij je hebt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en blijft je kleintje altijd en overal op de juiste temperatuur. Onze favoriet voor dit najaar? De o zo aaibare bouclé uitvoering. Extra zacht en warm. Om te knuffelen!

Eropuit? 5 tips om je baby lekker warm te houden


1. Voel aan het nekje. Koud? Laagje erbij. Plakkerig? Laagje uit Het nekje van je baby is de beste plek om te voelen of je kindje het niet te warm of koud heeft. Wanneer dat zweterig aanvoelt, heeft je baby het te warm en kan er dus gerust een laagje uit. Wanneer de nek koud aanvoelt, kan er dus gerust een laagje bij.

2. Neem áltijd een extra dekentje mee. Zo kun je je baby in iedere situatie warm genoeg houden. Toch een fijn idee bij autopech of onverwacht lange wandelingen bijvoorbeeld.

3. Check de handjes. Wanneer babyhandjes koud aanvoelen, wil dat nog niet zeggen dat hij het te koud heeft. Kijk vooral naar de kleur. Worden ze rood of wat paars trek dan zijn handschoentjes aan.

4. Van koud naar warm? Doe een laagje uit. Met winkelen loop je winkels in en uit. De temperatuur gaat daardoor steeds van koud naar warm en andersom. Zorg ervoor dat je steeds de bovenste laag aanpast aan de temperatuur. Een voetenzak of slaapzak met een rits is hiervoor ideaal.

5. Bedek nooit de hele kinderwagen. Niet alleen in de zomer, ook bij fris weer geldt dat je niet de hele kinderwagen of maxi cosi met een deken of doek moet bedekken. Zorg er altijd voor dat er frisse lucht bij je baby kan.

Alles wat je nodig hebt om je baby warm te houden

%
Reisdeken fleece Cheetah - honey gold - 75x100cm

€ 7,50 € 9,99

%
Buggy voetenzak Rabbit - lilac - 45x130cm

€ 35,00 € 69,95

New
%
Buggy voetenzak Rabbit - silver - 45x130cm

€ 35,00 € 69,95

New
Voetenzak Panter - neutral - 40x82cm

€ 39,95

Reisdeken Bouclé - toffee - 75x100cm

€ 19,95

Wikkeldeken Bouclé - offwhite

€ 29,95

%
Voetenzak Knit Basic - honey gold - 40x82cm

€ 23,95 € 39,95

Wikkeldeken Bouclé - toffee

€ 29,95

%
Voetenzak Cheetah - honey gold - 40x82cm

€ 29,20 € 44,95

New
Voetenzak Knots - grey - 40x82cm

€ 44,95

New
Voetenzak Teddy - greige - 40x82cm

€ 39,95

Voetenzak Knit Basic - taupe - 40x82cm

€ 39,95

Wikkeldeken fleece Cheetah - forest green

€ 19,99

New
Voetenzak Knots - offwhite - 40x82cm

€ 44,95

New
%
Buggy voetenzak Knit Basic - honey gold - 45x130cm

€ 32,95 € 54,95

New
Voetenzak Teddy - sand - 40x82cm

€ 39,95

Voetenzak Teddy - greige - 40x82cm

€ 39,95

Reisdeken Bouclé - offwhite - 75x100cm

€ 19,95

%
Wikkeldeken fleece Cheetah - honey gold

€ 13,00 € 19,99

%
Voetenzak Knit Basic - chocolate - 40x82cm

€ 29,95 € 39,95

%
Wikkeldeken fleece Cheetah - grey

€ 16,00 € 19,99