Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

Hoe kies je de ideale slaapzak?


Een babyslaapzak is de perfecte keuze om je baby veilig en comfortabel te laten slapen. De slaapzak zorgt voor voldoende warmte, je baby kan er niet met zijn hoofdje onder kruipen en hij kan zich ook niet helemaal bloot woelen. Top! Maar hoe weet je dat je kleintje het niet té warm of koud heeft? En welke slaapzak is nou geschikt voor welke temperatuur? 

1. Bepaal de juiste maat voor je baby

De lengte van je kindje is belangrijker dan de leeftijd om de juiste maat van de slaapzak te bepalen. Als de slaapzak te groot is, dan kan je baby wegzakken. Kies je slaapzak dus niet te groot. De slaapzakken van Meyco Baby hebben allemaal een slanke pasvorm om dit te voorkomen. De maat is uitgedrukt in centimeters, die staan voor de lengte van je kindje. 

2. Kies het soort slaapzak

Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kies je voor een slaapzak of jumper. Denk ook na over het comfort bij verschonen. Loopt de rits door tot onderaan, dan is verschonen in de nacht zo gepiept. Je kindje kan
de slaapzak gewoon aanhouden. Bedenk ook in welk jaargetijde je het gebruikt en pas je keuze daarop aan. 

3. Niet te warm of te koud?

Dit blijft voor veel ouders een moeilijke inschatting. Door in het nekje van je baby te voelen, kun je controleren of hij het niet te warm of te koud heeft. Is het aangenaam warm en niet klam, dan is het goed. 

4. TOG, wat is dat toch?

Iets anders waar je op kunt letten bij het kopen van een slaapzak: de TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade en het cijfer geeft aan op welk niveau dekens, slaapzakken, kleding en ook inbakerdoeken lichaamswarmte vasthouden. Het kan een hulpmiddel zijn bij het inschatten wat je baby bij welke kamertemperatuur nodig heeft in zijn bedje. Wel of geen pyjama? Een extra dekentje of juist een lakentje weghalen? Wil je graag meer informatie over TOG-waardes? Lees onze blog over TOG-waardes hier


Altijd de perfecte slaapzak voor jouw kleintje


De verschillende Meyco Baby slaapzakken zijn verkrijgbaar in de leukste printjes, stofjes en kleuren. Je mixt en matcht ze oneindig met elkaar en met de rest van de complete Meyco Baby collectie. Zo vind jij altijd de perfecte slaapzak voor jouw kleine dromer. In stijl én comfort. Als je er twee in huis hebt, kun je meteen een schone aantrekken bij een ongelukje. Handig!


Veilig staan en lopen in de juiste babyslaapzak


Begint je kleintje steeds meer te oefenen met staan, of worden de eerste stapjes al gezet? Een jumper met pijpjes is de uitkomst. Hierdoor heeft je kleintje voldoende bewegingsvrijheid en kan hij gewoon staan en lopen. Wel zo veilig. Het enige risico is dat je kindje hem niet meer uit wil!