Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

Babykamertje inrichten?

Zo pak je het aan!


Het kamertje inrichten is één van de leukste dingen om te doen in de voorbereiding op de komst van je kleintje. Het is dan ook verleidelijk om gelijk helemaal los te gaan, want in die leuke babywinkels is alles gewoon té schattig. Lees voor je begint even ons praktische stappenplan, zo houd je het ook nog eens heel budgetvriendelijk!

Begin bij de basis eindig met details

Het kamertje van je baby is vooral bedoeld om te slapen en te rusten. Je kindje heeft er zijn eigen plekje en voelt zich helemaal thuis. Bij het inrichten begin je dan ook bij de ruimte zelf: de indeling, vloer en muren vormen de basis. Je kunt ervoor kiezen om de woningstoffering die je al hebt te behouden, of je gooit de boel helemaal om. Afhankelijk van je stijl, voorkeur en je nesteldrang


Kies je meubeltjes

Wanneer je je stijl inzichtelijk hebt kies dan je meubeltjes. Het ledikant, de commode en eventuele kledingkast zijn het fundament van de kamer. Er zijn veel mogelijkheden om je kamertje budgetproof in te richten. Kies tweedehands meubelen die je zelf opknapt, of denk wat verder vooruit en kies een commode die later nog als kast kan dienen. Of ga voor een “meegroei ledikant”, waar je later een peuterbed van kunt maken. Dit is niet alleen voordelig, maar ook nog eens een duurzame keuze!

   Tip: Kies je voor houten meubels en heb je een hout(kleurige) vloer gebruik dan een kleedje onder het bedje zodat de verschillende kleuren hout niet te veel in elkaar overlopen.


Je basis is gelegd nu ga je stylen

Tip: Kies eerst je het bedtextiel binnen je stijl. 

 Kies je voor een rustig textiel? Dan kun je in de rest van de kamer wat meer uitpakken met printjes, details en accessoires. Behangen is helemaal hot! Van jungle tot bloemenprint. Kies je bedtextiel met een vrolijke kleurrijke print, dan is een rustige kamer styling een goed idee.

Tip: Kies een kleur uit het textiel als basis voor de verf op de muur. Neem je textiel mee naar de verfwinkel, zodat je samen het juiste kleurenpallet kunt kiezen. Op deze manier combineert alles goed bij elkaar en houd je de balans in het slaapkamertje.

Stappenplan voor het inrichten van het babykamertje


1. Moodboard 
Maak een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest. Creëer een mooi overzicht van jouw voorkeuren betreffende het bedje, de commode en het beddengoed. 

2. Kies je meubels
Ga je voor een compleet nieuwe set, een mix van nieuw en gebruikt of alles tweedehands? Geef gebruikte meubels een compleet nieuwe look in de kleur die jij leuk vindt. Let in elk geval altijd goed op de kwaliteit en veiligheid. 

3. Kies je beddengoed
Onmisbaar én sfeerbepalend is het beddengoed. Met de Meyco Baby collectie kun je volop mixen & matchen tot jouw eigen stijl. Alle beddengoed is gemaakt van natuurlijke materialen. Tip: uit de kleur van het beddengoed pik je een tint voor de muur.
4. De kleur van je muren

Het beste kies je 1 of 2 muren die je een tint geeft. De andere muren geef je een basiskleur of een andere kleur binnen het pallet. Je kan op deze manier spelen met de ruimte. Maak je een lange muur donkerder, creëer je meer lengte in de ruimte. Een tint op de kortere muren zorgt voor een meer geborgen karakter.

5. Kies je accessoires

Met accessoires zorg je voor de finishing touch van de babykamer. Ze zijn bepalend voor de sfeer, maar zijn vaak ook functioneel. Bijvoorbeeld een lampje, commodemandjes of foto’s met persoonlijke herinneringen. En vergeet niet dé trend van dit moment: de klamboe. Deze sfeermaker zorgt ook nog eens voor een heel geborgen gevoel voor jouw kleintje.

Klustips


Heb je al behang? Het makkelijkste gebruik je dan weer behang. Het oude behang eraf halen lukt vaak nog wel maar de muur eronder weer verf-klaar maken kan een hele klus zijn. Muren die al geverfd zijn kunnen worden behangen of weer worden geverfd. Heeft de ondergrond een donkere kleur? Zet daar dan eerste een basiskleur overheen, zodat de donkere ondergrond je nieuwe kleur niet beïnvloedt. Een lichtgrijze kleur als basis werkt vaak beter dan wit.


Kies je voor muurverf, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Het beste kies je 1 of 2 muren die je een tint geeft. De andere muren geef je een basiskleur of een andere kleur binnen het pallet. Je kan op deze manier spelen met de ruimte. Wanneer je een lange muur een donkerdere kleur geeft dan de rest van de kamer creëer je meer lengte in de ruimte. Een tint op de kortere muren zorgt voor een meer geborgen karakter. Lambrisering is ook weer helemaal terug van weggeweest en geeft een kleine kamer een luchtiger karakter.

Mix & Match erop los voor jouw babykamertje

New
Wiegdeken Waffle Cotton - sand - 75x100cm

€ 29,95

New
New
Wiegdeken Waffle Cotton - nature - 75x100cm

€ 29,95

New
Wiegdeken Waffle Cotton - greige - 75x100cm

€ 29,95

New
Wiegdeken bamboe Ajour - offwhite - 75x100cm

€ 32,95

New
New
Wieglaken Plume - soft sand - 75x100cm

€ 13,95

New
Ledikant laken Plume - soft sand - 100x150cm

€ 19,95

Wieglaken Bies - indigo - 75x100cm

€ 9,95

Wieglaken Hearts - soft pink - 75x100cm

€ 12,95

Wieglaken Hello World - taupe - 75x100cm

€ 11,95

Ledikant laken Bies - indigo - 100x150cm

€ 13,95

Wiegdeken Wafel Teddy - greige - 75x100cm

€ 34,95

Wiegdeken Wafel Teddy - sand - 75x100cm

€ 34,95

Klamboe Uni - sand

€ 44,95

Sluier Uni - sand

€ 27,95

Ledikant laken Ruffle - white - 100x150cm

€ 17,95

Wieglaken Lace - white - 75x100cm

€ 12,95

Wieglaken Ruffle - sand - 75x100cm

€ 12,95

Wieglaken Ruffle - white - 75x100cm

€ 12,95

Ledikant laken Lace - white - 100x150cm

€ 17,95

Wieglaken Ruffle - soft pink - 75x100cm

€ 12,95