Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

Hydrofiele doeken: de nummer één baby must-have


Al voordat je baby geboren is kun je er niet omheen: hydrofiele doeken . Deze alleskunners vind je terug op iedere babyuitzetlijst en al je vrienden met een kleintje zweren erbij. Tikje overdreven? Zeker niet! Dankzij hun veelzijdigheid zijn deze doeken onmisbaar bij de verzorging van je kleintje en super duurzaam, omdat je ze jaren en jaren gebruikt. Je kunt er dus écht niet genoeg van hebben!

De beste vochtabsorbeerders

Ze worden nog vaak hydrofiele luiers genoemd, maar het zijn eigenlijk geen luiers. Het zijn dunne, zachte doeken die als geen ander vocht opnemen. Hydrofiel betekent dan ook letterlijk ‘vocht aantrekkend’. Hydrofiele doeken zijn gemaakt van fijn geweven katoen. Hierdoor zijn ze soepel en heerlijk zacht voor tere babyhuidjes. Waarom ze luiers worden genoemd? Vroeger, toen er nog geen wegwerpluiers bestonden, werden ze wel als luier gebruikt. Tegenwoordig gebruik je de multifunctionele doeken voor héél veel andere toepassingen en wij delen de tien populairste met je.


10 manieren om je hydrofiele doek te gebruiken:


1. Als handdoek na het badje

Baddertijd? Leg de hydrofiele doek maar vast klaar. De doek is namelijk perfect om je kleintje helemaal mee in te wikkelen en droog te maken. De stof neemt goed vocht op dus zelfs de kleinste plooitjes dep je zo eenvoudig droog.2.  De ideale spuugdoek bij het voeden

Zodra je klaar bent met voeden, is het natuurlijk wachten op een boertje. Leg dan eerst de hydrofiele doek over je schouder en je kleding is veilig. Ook tijdens het drinken geeft je kleintje vaak wat voeding terug. Met een hydrofiele doek bij de hand dep je het mondje zo weer schoon.

 

3. Altijd een schone ondergrond

Je bent onderweg en het is tijd voor een schone luier. Dankzij een hydrofiele doek leg je je baby altijd op een schone ondergrond. De doek is lekker ruim. Of het nou een bankje in het park, of een commode in een verschoningsruimte is: jouw kindje ligt er schoon bij én jij laat de boel weer netjes achter.4. Als bescherming van de aankleedkussenhoes

Aankleedkussenhoezen heb je waarschijnlijk niet zoveel in huis, maar hydrofiele doeken wel. Leg er daarom altijd eentje half over het verschoningskussen heen. Ongelukjes zijn immers zo gebeurd en zeker tijdens het verschonen! Af en toe de hydrofiele doek vervangen en de aankleedkussenhoes blijft fris en schoon.


5. Gebruik een extra groot formaat als inbakerdoek

Komt je baby moeilijk zelf in slaap of houdt hij zichzelf wakker met zijn eigen bewegingen? Kies een extra grote hydrofiele doek (swaddle) als inbakerdoek. Het luchtige materiaal laat warmte goed door en houdt je baby zo op de juiste temperatuur.6. Als borstvoedingscover in het openbaar

Heb je liever niet dat je kraamvisite of de rest van het terras meekijkt terwijl je borstvoeding geeft? Gebruik een hydrofiele doek als omslag. Je stopt de punt van de doek onder je bh bandje en slaat de doek zo over je kleintje heen. Handig!


7. Als bescherming van de kinderwagen of het bedje

Geen zin om na iedere wandelsessie of na ieder slaapje het hoeslakentje van de kinderwagen of het bedje te wassen? Vouw de hydrofiele doek in een driehoek en vouw deze om het matrasje heen. Je kleintje spuugt of kwijlt nu eenmaal snel en zo hoef je alleen maar de doek te verwisselen.8. Een dekentje voor onderweg

Vooral fijn wanneer je onderweg bent tijdens de warmere dagen: een hydrofiele doek als dekentje. Zodra het toch wat af begint te koelen, sla je de doek om je kleintje heen in de kinderwagen, het autostoeltje of de buggy. Het katoen geeft warmte, maar ademt goed. Perfect!


9. Als kleedje in het park of strand

Hoe fijn om tijdens een wandeling of fietstochtje even spontaan ergens in het gras te gaan zitten? Met een hydrofiele doek in je tas, heb je altijd een schone en zachte ondergrond voor je baby. Ga ja naar het strand? Een hydrofiele doek of swaddle is het ideale strandlakentje.10. Slabbetje vergeten? Hydrofiele doek!

Ben je lekker ergens een hapje eten, maar het slabbetje vergeten? Geen probleem, want ook hier kan de hydrofiele doek weer uit de tas! Vouw de doek in een driehoek en knoop deze om het nekje.
Et voilà: een slab.