Meyco maakt mooi bereikbaar
Particulier / B2B

Meyco draagt bij aan de allermooiste wereld


 

Elk kindje heeft recht op een goede start. Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze planeet en te ondersteunen met kleine dingen om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen.

Op welke manier dragen wij bij?


Guusje Nederhorst Fonds

Bij aankoop van elk Woezel & Pip by Meyco product gaat een percentage naar het Guusje Nederhorst Fonds.
Het Guusje Nederhorst Fonds is opgericht ter liefdevolle nagedachtenis aan de in 2004 overleden Guusje Nederhorst-Woesthoff, de bedenkster van Woezel & Pip. Het Guusje Nederhorst Fonds (GNF) is een initiatief van Dinand en Lucy Woesthoff en heeft als doel om alle relevante projecten die kind en dier centraal stellen, te ondersteunen. Hiertoe kiest het Fonds elk jaar twee goede doelen aan wie zij financiële steun biedt. Zo kunnen we nóg meer kinderen en dieren die onze aandacht, hulp en steun hard nodig hebben, helpen.

Wil je meer informatie? Bezoek dan www.guusjenederhorstfonds.nl.


Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Babyspullen zet zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. Ze realiseren dit doel primair door het verstrekken van gratis babystartpakketten, bestaande uit nieuwe en gebruikte babyspullen, aan (aanstaande) ouders in Nederland. De Stichting verstrekt ondertussen jaarlijks rond de 4.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Wij steunen Stichting Babyspullen door met regelmaat oudere collectie, gerepareerde artikelen of andere items van zowel merk als privat label te doneren voor in de startpakketten.

Ook als moeder kan je Stichting Babyspullen steunen. Dus heb je nog babyspullen liggen die je graag een goed tweede leven wilt geven? Doneer de babyspullen dan bij een van de inzamelpunten. Kijk op www.stichtingbabyspullen.nl voor meer informatie.


Business Social Compliance Initiative (BSCI)

BSCI is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. BSCI verenigt honderden bedrijven rond één gemeenschappelijke gedragscode en ondersteunt hen bij hun inspanningen ter bevordering van een ethische toeleveringsketen. De BSCI-gedragscode steunt op de belangrijkste internationale verdragen ter bescherming van arbeidsrechten. Onze verschillende fabrikanten zijn aangesloten bij deze gedragscode. Hierbij gaat het om de volgende sleutelbegrippen: een maatschappelijk verantwoord beleid, vrijheid van vereniging, arbeidsduur en overwerk, non-discriminatie, tegengaan van kinderarbeid en dwangarbeid, speciale bescherming van jonge werknemers, uitbetalen van een minimumloon, voorzieningen voor een veilige en gezonde werkvloer, milieubescherming en geen onzekere werkgelegenheid.


OEKO-TEX

Alle producten van Meyco zijn Oeko-tex gecertificeerd. Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. De standaard richt zich op het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Alle materialen in onze producten die in contact komen met de huid van de baby zijn getest en goedgekeurd conform Oeko-Tex Standard 100, categorie 1, wat inhoudt dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen. Beter voor je huid en gezondheid dus!


Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwering ervan. De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. GOTS heeft tevens milieueisen voor de verwerking van de vezel, eisen voor arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon in de productiefase, niet in de landbouwfase. Ook zijn er milieueisen voor de verpakking en de fournituren.